Waar vakmanschap
Voordat u kunt genieten van een heerlijke wijn zijn er maanden -zo niet jaren- verstreken. Het aanplanten van stokken, laten groeien en vervolgens oogsten van de druiven, ontstelen, persen, vergisten, rusten, bottelen en rijpen: het vergt enorm veel kennis en aandacht. Wijn maken is waar vakmanschap, iedere wijnliefhebber weet dat.
Het maken van een goede wijn is een kunst. Naast de nodige kennis over wijn maken, moeten ook alle omstandigheden kloppen. En daar heb je als wijnmaker meestal weinig invloed op. Een kleine verandering in het weer of de temperatuur kan de smaak van een wijn compleet beïnvloeden.
Doordat wij onder glas telen, kunnen wij onze druiven verwennen met het beste groeiklimaat. De kas beschermt onze stokken en druiven tegen invloeden van buitenaf. Zo groeien hier in het pittoreske Egchel prachtige volle, zoete druiven, die wij gebruiken om onze eigen wijnen van te maken. Dat doen we met de hand, met veel liefde en ambacht. Voor onze druiven is alleen de beste verzorging goed genoeg. Zonder verdere toevoegingen, gewasbescherming of klimaatbeheersing, doet de natuur de rest. Een druif die zo verwend is, levert vanzelfsprekend een heerlijke wijn op. En daarmee verwennen we u dan weer.
Dat innovatie en ambachtelijkheid samengaan in waar vakmanschap, bewijst Wijnerij de Belaeving met haar Belvinage. Door de traditionele ambachtelijke manier van wijn maken te combineren met de moderne kastechnieken van nu, ontstaat een smaakvolle kwaliteitswijn van Nederlandse bodem.